Novosti i obavijesti

Prehrana po bojama

 

 

Dani dječjeg vrtića "Zlatna ribica" 2017

 

Dani dječjeg vrtića "Zlatna ribica" 2016

Uređenje igrališta po želji djece u dječjem vrtiću „Zlatna Ribica“

Redovito kretanje i igra na otvorenom vrlo su važni za pravilan emocionalni, motorički, kognitivni i socijalni razvoj djeteta. Imajući to u vidu, započeli smo s idejom o uređenju i opremanju igrališta našeg vrtića kako bismo djeci omogućili sigurnu, stimulativnu i raznovrsnu igru. Prilikom uređenja vrtićkog  igrališta za mišljenje i želje upitali smo upravo djecu. Naši polaznici među kojima su i sadašnji učenici prvog razreda, imali su važan zadatak nacrtati svoje idealno vrtićko dvorište i u tome su bili vrlo kreativni i dali mnoštvo vrijednih ideja. Vidjeli smo da su i nadalje najpopularnije sprave ljuljačke, tobogani i klackalice, predlagali su kućice i nogometno igralište, a tajna želja im je bio gusarski brod. No, osim dječjih želja pri opremanju igrališta potrebno je bilo slijediti i druge važne smjernice i pravila zato smo uključili i druge stručnjake, projektante i  kineziologe, u kreiranje najboljih rješenja. Svi su se potrudili i iznijeli brojne zamisli sa željom da to zaista bude igralište iz dječjih snova, koje će zadovoljiti različite interese i razvijati njihove vještine i sposobnosti.

Izrađeno idejno rješenje dostavljeno je osnivaču Općini Kostrena te Upravnom vijeću vrtića. Svi su prepoznali važnost projekta te iskazali veliki interes i dali punu podršku za njegovu provedbu. U izvedbi i uređenju igrališta sudjelovali su tvrtka Planium d.o.o., koja je napravila projekt u skladu s našim željama, te izvođač radova Novotehna d.d., dok su igrala izrađena od strane  Stribor oprema d.o.o.

Komunalno društvo Kostrena uložilo je puno truda u uređenje okoliša i pobrinulo se da u suradnji s tvrtkom Dencom nabavi najkvalitetniju umjetnu travu za naše travnato igralište. Tvrtka Futura trade iz Lovrana iscrtala nam je horizontalnu singalizaciju koja je oduševila djecu i omogućila učenje prometne kulture u sigurnom okruženju vrtića.

Posebno zahvaljujemo našim vanjskim suradnicima iz Udruge Vali koji su 15. listopada 2016. godine proslavili 10 obljetnicu postojanja na način da su nam izradili i poklonili instalaciju sačinjenu od keramičkih ribica koja sada krasi ulaz ispred našeg vrtića.

 

Radionice "Rastimo zajedno"

 

Iako je biti roditelj oduvijek bilo lijepo, važno, naporno i odgovorno, roditeljstvo nikad nije bilo složenije ni pod većim pritiscima nego danas.  Zbog toga Vam želimo pružiti potporu i pozivamo Vas da se uključite u radionice za roditelje "RASTIMO ZAJEDNO".

 

Radionice "RASTIMO ZAJEDNO"su osmišljene tako da pomognu roditeljima pronaći odgovore na pitanja i dileme u odgoju:

 • Postupam li dobro, jesam li prestrog ili preblag, dosljedan ili nedosljedan? Kako reći ne?
 • Kojim stilom odgajam svoje dijete; mogu li biti uspješniji?
 • Što mojem djetetu zaista treba? Činim li dovoljno?
 • Što činiti da svi u obitelji budemo zadovoljni, živimo u miru, ne bojimo se sukoba, znamo riješiti problem?
 • Koji «alat» koristiti u odgoju: nagrađivanje i pohvalu / disciplinu i kaznu?
 • Kako biti dobar roditelj koji postupa u najboljem interesu djeteta?

 

Uključite se u Radionice za roditelje "RASTIMO ZAJEDNO" u kojima ćete nalaziti vlastite odgovore na ova i druga pitanja, zajedno s drugim roditeljima i stručnim voditeljima. Potražite pomoć od onih koji znaju o tome više ili imaju slična iskustva.

 

Što se radi na Radionicama za roditelje "RASTIMO ZAJEDNO"?

 • kroz predavanja i vježbe stječu se znanja i vještine za bolji odnos s djetetom;
 • kroz razgovor se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom;
 • kroz druženje se postaje sigurniji, jači, samopouzdaniji.

 

Koliko traju Radionice za roditelje "RASTIMO ZAJEDNO"?  

11 susreta po 2 sata, 1 x tjedno (ponedjeljkom od 17,00 – 19,00 sati)

Radionice su besplatne!

 

S RADOŠĆU VAS OČEKUJEMO NA PRVOM SUSRETU u ponedjeljak 10. listopada 2016. u 17 sati.

 

Radionice vode educirane voditeljice.

 • Bruna Rubinić, pedagoginja
 • odgojiteljice Sandra Krstačić i Nataša Đilas Babić

 

Prijaviti se možete kod  odgajateljica skupine koju polazi Vaše dijete.

Poziv na roditeljski sastanak

Poštovani roditelji pozivamo Vas na roditeljski sastanak koji će se održati 21.09.2016. godine u dvorani  Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ u 17 sati.

Dnevni red:

 1. Izbor člana Upravnog vijeća DV „Zlatna ribica“ iz reda roditelja,korisnika usluga
 2. Dodatno osiguranje djece od nezgode za pedagošku godinu 2016./2017.
 3. Razno

Konačni rezultati upisa djece u DV "Zlatna ribica" u ped.god. 2016./2017.

Konačna lista upisane djece u DV "Zlatna ribica" za pedagošku 2016./2017.

Obrazloženje konačnih rezultata upisa

Poziv na Prvi roditeljski sastanak za novoupisanu djecu

Kreativna šetnica i radionica za djecu

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 11.06. i nedjelju 12.06 na Kreativnoj šetnici i radionici za djecu "Sunčani sat"

Preuzmite pozivnicu

Svečanost povodom stjecanja srebrnog statusa Eko vrtića

U srijedu 25. svibnja 2016. godine u 10 i 30 sati u Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“ održati će se svečanost podizanja zelene zastave povodom stjecanja srebrnog statusa Eko vrtića. Dječji vrtić „Zlatna ribica „ član je međunarodne obitelji Eko škola od 2008. godine. U radu s djecom kontinuirano se provode ekološke aktivnosti s ciljem usvajanja znanja, vještina i stavova o važnosti brige za očuvanje okoliša.

Preuzmite pozivnicu

Pregled kralježnice i stopala

Dana 19.svibnja 2016.g. dr.med. M.Batinić, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije vršit će preglede kralježnice i stopala Vašeg djeteta.

Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

Najveća  ekološka  kampanja  u Hrvatskoj Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliškoja se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2016., održat će se 7. svibnja 2016. godine. U akciji će sudjelovati svi djelatnici Dječjeg vrtića "Zlatna ribica" i roditelji volonteri.

 

Čakavski susreti

Ovogodišnji Čakavski susreti  u Kostreni, održat će se  od  9. do 14. svibnja 2016. godine u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija. Naš vrtić   domaćin je manifestacije "Zlatna ribica i gosti" koja okuplja čakavčiće dječjih vrtića, u srijedu, 11.05.2016. u 18,00 sati.

Preuzmite pozivnicu

 

Dječji vrtić "Zlatna ribica" ulazi u sustav riznice Općine Kostrena

Dječji vrtić "Zlatna ribica" ulazi u sustav riznice Općine Kostrena s danom 1. siječnja 2016. godine. Tog dana vrtić će ugasiti svoj žiro račun i ubuduće će se poslovanje obavljati preko jedinstvenog žiro računa riznice Općine Kostrena.

Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Zlatna ribica":
Jasminka Pribanić

 

 

Copyright © 2016 Dječji Vrtić Zlatna Ribica Kostrena. Sva prava zadržana.