Aktivnosti u vrtiću

PROSLAVA 20. OBLJETNICE RADA VRTIĆA (20.- 23. studeni 2018.)

Proslava 20. obljetnice osnivanja ustanove za predškolski odgoj u Kostreni  održavala se od 20. do 23. studenog 2018.g.

U utorak, 20. studenog 2018.g. u Sportskoj dvorani Kostrena organizirane su „Obiteljske sportske igre“.  U srijedu 21. studenog 2018.g. za svu djecu vrtića izvedena je predstava „Ogledalce“ koju su pripremile odgajateljice vrtića. Svečano obilježavanje  20. rođendana vrtića  upriličeno je u četvrtak, 22. studenog 2018.g. pod nazivom „Mirisi jeseni u Zlatnoj ribici“. Odlaskom u Art kino Rijeka na kino predstavu  animiranih filmova Ivane Guljašević Kuman u petak, 23.studenog 2018.g. završili su ovogodišnji Dani vrtića „Zlatna ribica“.

RADIONICA  PRVE  POMOĆI  ( 07.studeni 2018.)

U Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“ gradsko društvo Crvenog križa Rijeke održalo je radionicu „Prevencija ozljeda djece predškolske dobi“. Radionicu su  vodile  dr. med. Zrinka Tandara i voditeljica odsjeka za zdravstveni odgoj GDCK Blaženka Budimir. Kroz igru djeca  iz dvije odgojne skupine „Zvjezdice“ i „Dupini“ bila su educirana o potencijalnim rizicima ozljeda u njihovom okruženju  te sigurnim postupcima u igri i svakodnevnim aktivnostima.  Djeci su uručeni prigodni pokloni koji promiču zaštitu zdravlja.    

NAŠI IZLETI (10. i 11. listopad 2018.)

Sunčane i tople jesenske dane proveli  smo na  izletima u obližnjoj okolici. Skupine „Leptirići“, „Žabice“, „Papaline“ i „Bubamare“ posjetile su poligon Udruge za terapijsko jahanje “Pegaz” u Draškoj dolini na Orehovici, a skupine „Zvjezdice“ i „Dupini“ „Popovićev mlin“  u Delnicama.

       

KOSTRENSKA ĐIRADA (20. listopad 2018.)

Na ovogodišnjoj manifestaciji Kostrenska đirada 2018. sudjelovalo je dvjestotinjak natjecatelja u 9 različitih kategorija, a najmlađi sudionici bila su djeca Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“.

Start utrke bio je “kod sidra” u 10 sati kada su manifestaciju otvorile dvije najmlađe skupine - djeca vrtića iz skupine RIBICE 1, u dobi od 3 do 4 godine i  RIBICE 2, u dobi od 5 do 6 godina.

 

Rezultati po skupinama:

RIBICE 1 (100 m)

DJEVOJČICE:

 1. mjesto: Mila Vita Lozo
 2.  mjesto: Lana Vulić
 3. mjesto: Elin Selimović

DJEČACI:

 1. mjesto: Andre Kosanović
 2.  mjesto: Luka Troskot
 3. mjesto: Mark Vezmar

RIBICE 2 (250 m)

DJEVOJČICE:

 1. mjesto: Gaia Klovar Lukarić
 2. mjesto: Lota Rožmanić
 3. mjesto: Marta Katalinić

DJEČACI:

 1. mjesto: Jakov Šoić
 2. mjesto: Luis Novaković Sadžak
 3. mjesto: Niko Anić

Zahvaljujemo svim sudionicima vrtića sa željom da i dalje promičemo važnost kretanja i bavljenje sportom.

          

DAN PRANJA RUKU  (15.listopad 2018. i 17.listopad 2018.)

Dan pranja ruku u našem vrtiću obilježili smo radionicom „Čiste ručice“ educirajući djecu o pravilnom načinu pranja ruku i važnosti zdravlja. Cilj je bio naučiti djecu što su to bakterije, virusi i na koji način se šire bolesti te kako nam pravilno pranje ruku može pomoći u sprečavanju nastanka zaraznih bolesti. Projekt su proveli studenti Sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta u Rijeci, a u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ. Djeci su uručeni prigodni pokloni: bojanka/slikovnica i tekući sapun.

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI (21.rujna 2018.)

U organizaciji  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Općine Kostrene, Hrvatske liječničke komore održala se akcija obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, pješačenjem na Kostrenskoj šetnici.

U javnozdravstvenoj akciji sudjelovalo je tridesetak djece iz Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. Polazak je bio u 10,00 sati od ugostiteljskog objekta „Galeb“ do plaže Nova voda i natrag.

Europski tjedan mobilnosti – Dan bez automobila organizira se sa ciljem da se potakne javna svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U NAŠEM VRTIĆU

U ponedjeljak, 10.rujna 2018. godine Dječji vrtić „Zlatna ribica“ obilježio je Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima i promicati sport. Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Obilježje ove manifestacije je bijela majica pa su  djeca tako odjevena provela jutro u sportskom druženju u dvorištu vrtića. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet olimpijskih krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol fair playa, prijateljstva i mira.

 

Copyright © 2016 Dječji Vrtić Zlatna Ribica Kostrena. Sva prava zadržana.