Aktivnosti u vrtiću

FILM „PUTOVANJE MALE ZVIJEZDE“ (16. listopad 2019.)

 

Ovogodišnji interes djece za proučavanje planeta potaknuo nas je na odlazak u Astornomski centar Rijeka. Djeca iz skupina „Papaline“ i „Žabice“ doživjela su 35-minutnu avanturu putovanja Svemirom u kojoj su se pridružili maloj zvijezdi na putovanju koje joj je zauvijek promijenilo život.

U potrazi za vlastitim planetima za koje bi se brinula, mala zvijezda upoznaje druge zvijezde, saznaje što svaku zvijezdu čini posebnom i otkriva da se zvijezde udružuju kako bi stvorile galaksije. Mali istraživači Svemira naučili su da je Sunce zvijezda, od čega se zvijezde sastoje, zašto su različitih boja i koja je njihova idealna veličina i temperatura za održavanje života.

A ako želite pogledati „Astronomske centre“ u našem vrtiću, zavirite u sobe skupina „Papaline“ i „Žabice“.

KOSTRENSKA ĐIRADA 2019. (12. listopad 2019.)

S ciljem promoviranja zdravog načina života, važnosti kretanja i rekreativnog bavljenja sportom, u Kostreni je 12. listopada 2019.g. održana popularna sportska manifestacija „Kostrenska đirada“. Ovogodišnji program đirade upotpunio je „Dan zdravlja“, u organizaciji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

I ove godine sudionici đirade bili su i polaznici Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ koji su prvi startali. Potom su slijedile utrke učenika OŠ Kostrena, umirovljenika i osoba s invaliditetom. Proglašenje pobjednika održano je na parkiralištu u Žurkovu kao i aktivnosti u sklopu Dana zdravlja s natjecateljskim poligonom za djecu i degustacijom zdrave hrane.

ODGOJ ZA HUMANOST OD MALIH NOGU  (2.,3. i 4. listopad 2019.g.)

Hrvatski Crveni križ organizira i provodi programe humanističkog odgoja djece i mladih, radi na usvajanju vrlina solidarnosti, nepristranosti i suosjećanja, promiče poštovanje ljudskog bića i života, potiče razvoj samopoštovanja te pridonosi razvoju životnih vještina : dobre komunikacije, mirnog rješavanja sukoba, timskog rada i slično.

Naš vrtić je posjetila gđa. Ana Delonga i održala radionicu „ Autoportret s kockicama“ za tri odgojne skupine : „Žabice“ , „Papaline“ i „Leptiriće“. Cilj radionice je bio da djeca prouče i opišu svoj fizički izgled i svoje osobine što im je pomoglo u prihvaćanju različitosti, samoga sebe i drugih.                                                                                                                                          

Na kraju radionice svoj djeci su uručeni prigodni pokloni.

PREDSTAVA “KOJE JE GODIŠNJE DOBA NAJLJEPŠE?” (30. rujan 2019.)

U holu vrtića, šest skupina vrtića poslušala su prepirku Snješka, Zeka, Dupina I Jesenjeg stabla te pokušala doznati koje godišnje doba je najljepše. Odgovor da je svako godišnje doba lijepo na svoj način, djeca su saznala u završnom songu ovog veselog lutkarskog mjuzikla.

IZLETI U PRIRODU (19. i 26. rujan 2019.)

Svaki naš izlet prati veliko uzbuđenje zbog putovanja, druženja i upoznavanja novih krajeva. Ove godine odredište izleta kojeg obilježava odlazak toplog ljeta i dolazak jeseni bio je Brod na Kupi. Četiri skupine vrtića, „Bubamare“, „Leptirići“, „Papaline“ i „Žabice“ provele su dan u prirodi, a domaćin im je bila Osnovna škola Frana Krste Frankopana. Dan su proveli u  upoznavanju rada učeničke udruge „Bobovac“, degustaciji njihovih proizvoda te šetnji Medvjeđom stazom. Zahvaljujemo se srdačnim domaćinima koji su nas lijepo ugostili i počastili.

OBILJEŽEN  EUROPSKI  DAN ORALNOG  ZDRAVLJA  (21.rujan 2019.g.)

Europski dan oralnog zdravlja obilježili smo na Korzu pod motom „ Korzo zdravih i lijepih osmjeha“. Na našem štandu prikazali smo što sve radimo s ciljem očuvanja zdravlja dječjih zuba,  razgovarali smo o hrani koja utječe na zdravlje zubi. Djeca su mogla prisustvovati na zubovježbaoni, zubomodeliranju, zuboigraoni, zubopričaoni, zuboplesaoni, zubopjevaoni, zubočetkaoni te pregledu zubi.

Svoj djeci uručeni su prigodni pokloni : četkice i kaladont za zube. 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U "ZLATNOJ RIBICI" (10.rujna 2019.g)

 

Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

U utorak, 10. rujna 2019.godine, obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana, pridružili smo se projektu proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima. S ciljem promicanja važnosti bavljenja sportom  zajedno smo vježbali i natjecali se u sportskom duhu, a odjeveni u bijele majice simbolično smo poslali poruku mira, prijateljstva i fair playa.  Sportsko druženje skupina ujedno je i priprema za naše sudjelovanje u sportskoj manifestaciji Kostrenska đirada koja će se održati 12. listopada 2019.g.

 

Copyright © 2016 Dječji Vrtić Zlatna Ribica Kostrena. Sva prava zadržana.