Aktivnosti u vrtiću

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI (21.rujna 2018.)

U organizaciji  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Općine Kostrene, Hrvatske liječničke komore održala se akcija obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, pješačenjem na Kostrenskoj šetnici.

U javnozdravstvenoj akciji sudjelovalo je tridesetak djece iz Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. Polazak je bio u 10,00 sati od ugostiteljskog objekta „Galeb“ do plaže Nova voda i natrag.

Europski tjedan mobilnosti – Dan bez automobila organizira se sa ciljem da se potakne javna svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U NAŠEM VRTIĆU

U ponedjeljak, 10.rujna 2018. godine Dječji vrtić „Zlatna ribica“ obilježio je Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima i promicati sport. Hrvatski olimpijski dan jedinstveni je naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Obilježje ove manifestacije je bijela majica pa su  djeca tako odjevena provela jutro u sportskom druženju u dvorištu vrtića. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet olimpijskih krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol fair playa, prijateljstva i mira.

 

Copyright © 2016 Dječji Vrtić Zlatna Ribica Kostrena. Sva prava zadržana.